top of page

Hoe beïnvloeden de mensen om me heen mijn zelfbeeld, volgens mijn eigen perceptie?

Onze perceptie van onszelf wordt vaak beïnvloed door de mensen om ons heen, of we dat nu beseffen of niet. Hier zijn drie manieren waarop dit kan gebeuren:


  • Feedback en complimenten: Mensen om je heen geven voortdurend feedback, zowel direct als indirect. Wanneer ze je complimenteren met je prestaties, uiterlijk of persoonlijkheid, kan dat je zelfbeeld versterken en je zelfvertrouwen vergroten. Maar let op, ook negatieve feedback kan invloed hebben. Een constante stroom van kritiek kan je zelfvertrouwen ondermijnen en twijfels zaaien over je eigen capaciteiten en waarde.

  • Sociale vergelijking: We hebben allemaal de neiging om onszelf te vergelijken met anderen in onze sociale kring. Als je merkt dat anderen succesvoller zijn, er beter uitzien of meer vrienden lijken te hebben, kan dat je zelfbeeld aantasten. Dit kan leiden tot gevoelens van minderwaardigheid of ontevredenheid over je eigen leven. Maar het is belangrijk om te onthouden dat sociale media vaak een vertekend beeld geven en dat iedereen zijn eigen strijd heeft.


  • Interacties en relaties: De kwaliteit van onze relaties met anderen kan een grote invloed hebben op hoe we over onszelf denken. Positieve en ondersteunende relaties kunnen ons zelfvertrouwen vergroten en ons het gevoel geven gewaardeerd te worden. Aan de andere kant kunnen negatieve of giftige relaties ons zelfbeeld schaden en ons laten twijfelen aan onze eigen waarde.


Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze invloeden en om te streven naar gezonde relaties waarin je jezelf kunt zijn en gewaardeerd wordt voor wie je bent.


Ons zelfbeeld, de perceptie van onszelf wordt beïnvloed door anderen.

Het SpinragVrij Programma biedt persoonlijke schrijfopdrachten die je kunnen helpen om je zelfbeeld te verkennen en te versterken, en om gezonde relaties op te bouwen met de mensen om je heen.



Oplossingsgerichte taken om je zelfbeeld te versterken


Feedback en complimenten:

  • Neem de tijd om positieve feedback die je ontvangt op te schrijven. Maak een complimentendagboek waarin je regelmatig positieve opmerkingen en complimenten noteert die je krijgt.

  • Werk aan het verbeteren van je vermogen om positieve feedback te ontvangen. Oefen dankbaarheid door oprecht 'dank je wel' te zeggen wanneer je een compliment krijgt, in plaats van het weg te wuiven.

  • Als je te maken hebt met negatieve feedback, probeer dan constructief te reageren. Vraag om specifieke voorbeelden en suggesties voor verbetering, zodat je kunt groeien en leren van de kritiek.


Sociale vergelijking:

  • Richt je op je eigen groei en vooruitgang in plaats van jezelf te vergelijken met anderen. Stel haalbare doelen voor jezelf en houd een dagboek bij om je vooruitgang te volgen.

  • Beperk je blootstelling aan sociale media als je merkt dat het je zelfbeeld negatief beïnvloedt. Richt je in plaats daarvan op offline activiteiten die je vreugde en vervulling brengen.

  • Zoek naar positieve rolmodellen en inspirerende mensen in je leven om jezelf aan te spiegelen. Laat je inspireren door hun succesverhalen en gebruik ze als motivatie om je eigen doelen na te streven.


Interacties en relaties:

  • Stel grenzen in met mensen die een negatieve invloed hebben op je zelfbeeld. Dit kan betekenen dat je minder tijd doorbrengt met bepaalde mensen of dat je assertiever wordt over hoe ze met je omgaan.

  • Zoek naar ondersteunende en positieve relaties door jezelf open te stellen voor nieuwe vriendschappen en sociale activiteiten. Sluit je aan bij clubs, groepen of communities waar je gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten.

  • Werk aan het verbeteren van je communicatievaardigheden om gezonde relaties te bevorderen. Luister actief naar anderen, stel vragen en geef oprechte complimenten om wederzijds respect en waardering te bevorderen.


Door deze oplossingsgerichte taken uit te voeren, kun je actief werken aan het versterken van je zelfbeeld en het cultiveren van gezonde relaties met de mensen om je heen.



Kommentare


bottom of page