top of page

Een out of the box reden om fictie te gaan schrijven

Schrijven als een Reis naar een Parallel Universum


Heb je ooit gedroomd van het schrijven over en verkennen van een parallel universum, een wereld vol avonturen en mogelijkheden die buiten het bereik van ons dagelijkse bestaan liggen? Stel je voor dat je niet langer gebonden bent aan de wetten van de natuur of de beperkingen van de realiteit. Een out of the box reden om fictie te gaan schrijven is precies dit: het creëren van je eigen parallelle universum.


Fictie schrijven als helend proces

Een wereld naar jouw hand schrijven


Door fictie te schrijven, word jij de architect van je eigen wereld. Wil je een planeet waar iedereen kan vliegen? Of een samenleving waarin technologie en magie hand in hand gaan? Alles is mogelijk. Je kunt nieuwe culturen ontwikkelen, eigen natuurwetten bepalen, en personages creëren die het avontuur van je dromen beleven. Dit geeft je een ongeëvenaarde vrijheid om te experimenteren en je fantasie te laten floreren zonder grenzen.


Voorbeeld: Stel je voor dat je een verhaal schrijft over een wereld waar muziek de kracht heeft om tijd te manipuleren. Elk muziekstuk kan een moment bevriezen, versnellen of terugspoelen, afhankelijk van de melodie en het ritme. Dit biedt niet alleen een fascinerende setting voor je verhaal, maar ook eindeloze mogelijkheden voor intrigerende plots en karakterontwikkeling.


Ontsnappen aan de Alledaagsheid


Het dagelijks leven kan soms eentonig en voorspelbaar aanvoelen. Fictie schrijven biedt een ontsnapping, een kans om te ontsnappen aan de sleur en iets geheel nieuws en spannends te ervaren. Wanneer je schrijft, duik je in een wereld vol avontuur, mysteries en wonderen, waardoor je even kunt ontsnappen aan de routine van alledag.


Voorbeeld: Stel je een drukke werkdag voor. Na urenlang in vergaderingen te hebben gezeten, kom je thuis, open je je laptop en begin je te schrijven aan je verhaal over een geheimzinnige detective die bovennatuurlijke misdaden oplost in een steampunk versie van het Victoriaanse tijdperk. Plotseling ben je niet langer een kantoormedewerker, maar een meesterbrein die ingewikkelde raadsels ontrafelt.


Experimenteren met Alternatieve Levens


Fictie schrijven stelt je in staat om alternatieve levens en keuzes te verkennen zonder gevolgen in de echte wereld. Wat als je een andere carrière had gekozen, in een ander land was opgegroeid, of een totaal ander pad in het leven had gevolgd? Door fictieve scenario's te verkennen, kun je verschillende aspecten van jezelf en je dromen onderzoeken.


Voorbeeld: Misschien heb je altijd al willen weten hoe het zou zijn om een topatleet te zijn. In je fictieve wereld kun je het verhaal schrijven van een jonge sporter die zichzelf door immense uitdagingen heen slaat en uiteindelijk olympisch goud wint. Door deze alternatieve levens te verkennen, kun je nieuwe inzichten en inspiratie opdoen voor je eigen leven.



De Magie van Creatieve Vrijheid


Fictie schrijven als een reis naar een parallel universum biedt je de magie van onbeperkte creatieve vrijheid. Het is een kans om te ontsnappen aan de beperkingen van de werkelijkheid, nieuwe werelden te creëren, en alternatieve levens te verkennen. Dus waarom zou je niet beginnen met schrijven? Je eigen parallelle universum wacht op je, vol avontuur, mogelijkheden en magische ontdekkingen. Pak je pen op, open je laptop, en begin aan de reis van je leven – je zult versteld staan van waar je verbeelding je naartoe kan brengen.

 
Rekbaar geweten, thriller
Onmacht, thriller

Comentarios


bottom of page